Go to Top

Bredase filmer Bob Entrop wint Het Bonte Varken

bobentrop

BREDA – De kleurrijkste AV professional van Brabant is de Bredase Bob Entrop. Hij ontving donderdagmiddag tijdens de Brabantse Docu-Filmdag de ToonBeeld Senior Talent Award 2014 ‘Het Bonte Varken’. Deze award kreeg Entrop om 16.30 uur in het AV huis van burgemeester Van der Velden.

Nadat de drie genomineerde nog even in het zonnetje werden gezet door een promofilm te laten zien nam Van der Velden het woord. Hij sprak over het symbool van het varken. “Het varken staat symbool voor Brabant, voor hard werken en verandering. Maar ook voor de AV wereld.”

De burgemeester liet weten grote waardering te hebben voor de filmmakers. “Als filmmaker weet je dat je passie en doorzettingsvermogen nodig hebt.” Daarna sprak hij het verlossende woord en feliciteerde Bob Entrop met Het Bonte Varken. Hij bleef daarmee de eveneens genomineerden Frank van Osch uit ‘s- Hertogenbosch en Eindhovenaar Dré Didderiëns voor.

Entrop had het aan de ene kant wel verwacht om te winnen. “Niet om arrogant te klinken maar na 43 jaar in het vak vind ik dat ik hem wel verdien.” Het Bonte Varken is een wisseltrofee dus Entrop moet hem over twee jaar weer inleveren.

De driekoppige jury bestond uit Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, filmmaker en producent, Noud Heerkens, filmmaker en producent, docent AVANS/St-Joost en Geurt Grosveld, oprichter van Ambassade en cultuuradviseur. De winnaar moest kleurrijk zijn, in Brabant wonen en werken én Brabant op een originele manier op de kaart hebben gezet met een productie.

ToonBeeld reikt eens in de twee jaar de AV wisseltrofee uit aan een kleurrijke ervaren AV professional die de afgelopen twee jaar de AV sector van Brabant op een bijzondere wijze op de kaart heeft gezet.

Het Bonte Varken is een knipoog naar Het Gouden Kalf. Het varkentje is door een kunstenaar in bonte kleuren geschilderd. Dit verwijzend naar de kleurrijke professionals en het Brabants bont.

Entrop is nu twee jaar lang ambassadeur van de AV sector in Brabant.

Auteur: Debra van der Heide

Bron