Go to Top

Contactgegevens

Lumineus
Reduitlaan 27-1.1
4814 DC BREDA

E-mail
info@lumineus.nl

Telefoon
+31 (0)76 – 820 01 94

15 jaar geleden kwam een jonge Iraanse vluchteling bij Jeroen Neus met de vraag of hij hem kon leren filmen. Hij was als journalist gevlucht, maar kwam hier in Nederland moeilijk aan werk omdat je voor de schrijvende pers perfect Nederlands moet kunnen. Hij dacht als filmer beter uit de voeten te kunnen.
Hij volgde een cursus bleef daarna als stagiair.
Hij wilde eigenlijk wel de studie de documentaire opleiding aan de St. Joost academie gaan volgen.  Het was echter al begin juli, de zware toelatingsexamens waren al lang achter de rug en de vakantie was al begonnen. Toch zijn we er naar toe gegaan om te kijken we wel of er nog iemand was om te vragen of hij toch in augustus nog kon beginnen.
Het was al vijf uur geweest, de academie was verlaten, maar wonder boven wonder vonden ze de coördinator van de filmopleiding nog op zijn kamer. Jeroen stelde hem voor aan Roozbeh, en zij dat hij begreep dat het eigenlijk onmogelijk was om zonder toelatingsexamen te beginnen, maar dat deze jongen een kans verdiende en dat hij heel getalenteerd was. De coördinator dacht even na en zei: Dit kan helemaal niet, maar we gaan het doen…
Gisteren won Roozbeh in New York een Emmy Award met zijn eerste documentaire. Gefeliciteerd Roozbeh!