Go to Top

‘Brabantse Beauty’ Broken Dreams wint prijs op Eindhovens documentairefestival DOCfeed

EINDHOVEN – Broken Dreams heeft zaterdag de prijs voor de beste lange Nederlandse documentaire gekregen op DOCfeed, een driedaags documentairefestival in Eindhoven. De documentaire van filmmaakster Suzanne van Leendert en een crew van Van Osch Filmproducties in Den Bosch gaat over het Dakota-vliegtuig dat in augustus 2010 zwaar beschadigd raakte bij een transport van Best naar Katwijk.

Broken Dreams komt voort uit de filmwedstrijd Brabantse Beauties. Voor deze filmwedstrijd daagt Omroep Brabant jaarlijks Brabantse filmmakers uit om met een goed idee te komen.

Broken Dreams
Een historische Dakota van Museum Bevrijdende Vleugels in Best kwam in 2010  klem te zitten onder een viaduct, op weg naar een glansrol in de musical Soldaat van Oranje.

In Broken Dreams vertelt Suzanne van Leendert het turbulente levensverhaal van het vliegtuig: van oorlog tot postvervoer, van trots intercontinentaal vliegen tot vleugellam afwachten hoe het op je oude dag met je zal aflopen. Voor de film werden onder meer opnames gemaakt in Amerika.

Bron